מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תא"ק 166765-09 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק תא"ק 166765-09

תאריך פרסום : 16/06/2011 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
166765-09
13/06/2011
בפני השופט:
יעל אחימן

- נגד -
התובע:
רימקס נכסים - טלי בסר נכסים והשקעות בע"מ
עו"ד מישל חזן
הנתבע:
1. איתן עמיחי
2. יורוקול השקעות ופיתוח בע"מ

עו"ד איל רוזין
עו"ד חגי אשלגי
פסק-דין

מבוא:

תביעה בעניין דמי תיווך על סך של 254,000 ש"ח, הוגשה על ידי רימקס נכסים (להלן: "רימקס") כנגד איתן עמיחי (להלן: "עמיחי") וכנגד יורוקל השקעות (להלן: "יורוקל"), וייקראו להלן במשותף: "הנתבעים".

בתביעה טוענת רימקס, כי תיווכה בעסקה, לבקשת הנתבעים, אלא שללא ידיעתה, יצרו הם קשר ישיר בינם לבין עצמם, והתקשרו בהסכם למכירת נכס שהוצג להם על ידה, בהסכם שקיומו הוסתר.

לפי טענתה, היתה היא הגורם היעיל בעסקה ולפיכך, זכאית היא לדמי התיווך, בשיעור של 2%, לפי המוסכם.

הנתבעים טענו, כי רימקס לא הייתה הגורם היעיל שהביאה להתקשרות אלא חברת התיווך אנגלוסכסון, לה שילמה יורוקל את דמי התיווך.

ראיות הצדדים הוגשו בתצהירים, לאחר הגשת תיק המוצגים המשותף, כאשר מטעם רימקס העידו: ישי בסרגליק (להלן: "בסרגליק") וגיל מעוז (להלן: "מעוז").

מטעם הנתבעים העידו: שלי סבירסקי (להלן: "סבירסקי") איתן עמיחי (להלן: " עמיחי"), שרגא כהנא (להלן: "כהנא") וגלעד שבתאי (להלן: "שבתאי").

ההשתלשלות העובדתית, בעיקרה אינה שנויה במחלוקת ולהלן עיקריה:

ביום 22/3/04 חתמה יורוקל על הסכם שיווק (להלן: "הסכם השיווק") ביחס לפנטהאוז ברח' לוי אשכול 102 רמת אביב החדשה, ללא בלעדיות (להלן: "הפנטהאוז").

בהסכם זה התחייבה יורוקל לשלם לרימקס דמי תיווך בגובה 2% בצירוף מע"מ למחיר מבוקש של 2.5 מיליון דולר בחתימת שמואל זלצר.

ביום 1/12/04 נחתם הסכם (להלן: "הסכם השיווק") בין יורוקל לבין שמואל זלצר לשיווק 34 דירות בבניין ברח' לוי אשכול 102, כנגד עמלה בסך של 3,000 דולר לכל דירה.

עוד נאמר כי במידה לא ימכור 10 יחידות דיור בתוך שישה חודשים, רשאית יורוקל להפסיק את עבודתו.

ביום 18/12/05 נחתם הסכם שירותי תיווך בין אנגלוסכסון לבין שבתאי, ביחס לפרויקט לוי אשכול, תמורת עמלה של 1% + מע"מ.

ביום 28/12/05 נמסרה הודעת יורוקל לשמואל זלצר בדבר הפסקת השיווק ביחס להסכם השיווק.

ביום 10/1/06 נחתם הסכם בין יורוקל לבין רימקס לשיווק 26 דירות ביחס לפרויקט ברח' לוי אשכול 102, (להלן: "הסכם השיווק ב'"). לפי הסכם זה, נקבע תשלום עמלה בסך 3,000 דולר לכל דירה.

ביום 26/2/06 נשלחה הודעת יורוקל על הפסקת הסכם השיווק ב' והתחייבות להסדר לתשלום עמלת תיווך, בשיעור 1% ממחיר כל דירה שתימכר.

ביום 18.03.08 נחתם הסכם הזמנת שירותי תיווך, בין רימקס לבין עמיחי, בין היתר ביחס לפנטהאוז בסכום של 1,650,000 דולר ארה"ב.

ביום 22/4/08 נחתם הסכם להזמנת שירותי תיווך בין אנגלוסכסון לבין עמיחי, ביחס לפנטהאוז.

ביום 14/5/08 נחתם הסכם הרכישה ביחס לפנטהאוז בין עמיחי ואשתו לבין המוכר המכונה Lynfield Holding S.A.. חברה זרה המאוגדת בפנמה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ